Zoeken
  • Redactie

Gasterij Natuurlijk Smeerling is een van de initiatiefnemers van de verrassend doordachte lunchbox


Het coronavirus raakt ons allemaal, voor Gasterij Natuurlijk Smeerling betekende dit dat Margriet Nieuwenhuis de gasterij 2 weken lang moest sluiten. Dit zorgde niet alleen bij haar, maar ook bij andere ondernemers in de omgeving voor een korte tijd van bezinning maar ook voor het ontstaan van veel creativiteit en het zoeken naar kansen in deze moeilijke periode.


“We zijn in de periode dat we gesloten waren eigenlijk al vrij snel overgestapt op de mogelijkheid tot het afhalen van onze producten maar er waren ook al plannen, samen met een aantal andere ondernemers uit de regio, voor de introductie van de verrassend doordachte lunchbox. Deze kwamen door het coronavirus in een stroomversnelling terecht.” aldus Margriet.

De verrassend doordachte lunchbox is een initiatief van Gasterij Natuurlijk Smeerling, Heerlijk Westerwolds Land, Puur Westerwolde en Indepro en Reinadvies. Stuk voor stuk ondernemers die allen dezelfde ideeën en gedachten over gezond en goed eten delen. Volgens hen moet elke maaltijd zo zijn samengesteld dat deze een toegevoegde waarde voor jouw gezondheid en omgeving heeft. Ruim 60% van de ingrediënten van de producten in de lunchbox is afkomstig van lokale boeren en producenten. De Westerwoldse boeren en producenten hebben zo ontzettend veel te bieden en zullen je smaakpapillen zeker verrassen. “Samen willen we de lokale producten nog meer onder de aandacht brengen, ze zijn niet alleen lekker en gezond maar ook nog eens goed voor onze planeet omdat ze bijdragen aan een beter milieu. De ingrediënten hoeven immers niet van ver te komen en dat is positief voor de CO2 uitstoot.” voegt Margriet toe. De recepturen van de gerechten zijn van de hand van Rineke Dijkinga van Heerlijk Westerwolds Land en de gerechten wisselen regelmatig.


Tegelijk met de introductie van de verassend doordachte lunchbox werd er ook een fiets- en autoroute door de streek uitgezet. Start van de route is mogelijk vanaf Gasterij Natuurlijk Smeerling of Puur Westerwolde en daar ontvang je dan ook de route én de lunchbox. De fietsroute is ongeveer 36 kilometer lang en voor de autoroute is dat 80 kilometer. Het is een ware ontdekkingstocht door het mooie Westerwolde en de route leidt onder andere langs de haver-, boekweit- en roggevelden waarvan de oogst in jouw gerechten in de lunchbox is verwerkt. Vanzelfsprekend is de lunchbox ook gewoon ‘los’ te bestellen bij zowel Gasterij Smeerling als Puur Westerwolde.


“Tot nu toe zijn de reacties op de lunchbox erg positief.” vertelt Margriet. “Een aantal van de gerechten hebben we daarom nu ook opgenomen op onze menukaart in de gasterij.” Zowel Margriet als de andere initiatiefnemers hopen dat dit de start van een succesvol concept is en richten zich natuurlijk op toeristen maar ook op inwoners van onze eigen regio. Gasterij Natuurlijk Smeerling is inmiddels weer gewoon geopend, om binnen te kunnen genieten van een drankje met iets lekkers moet je even reserveren maar voor een plekje op het terras is dat niet nodig. Gasterij Natuurlijk Smeerling is van woensdag t/m vrijdag geopend van 11 tot 5 uur en op zaterdag en zondag van 10 tot 6 uur.


Gasterij Natuurlijk Smeerling

Smeerling 15

Onstwedde

Tel: 0599-312611


info@gasterij-natuurlijk-smeerling.nl

www.gasterij-natuurlijk-smeerling.nl

1 keer bekeken0 reacties